1. Maj – Kanjon Uvca

Kanjon Uvca nalazi se između Sjenice i Nove Varoši, između planina Javor i Zlatar. Poznat je po svojim uklještenim meandrima, koje je reka usekla u krečnjačku stenu. Osim meandara, poznat je i po tome što se u njemu gnezdi beloglavi sup, jedna vrsta lešinara impozantne veličine, koja je pre dve decenije skoro izumrla. U kanjonu danas živi oko tri stotine primeraka beloglavog supa.

KANJON UVCA SA VOŽNJOM BRODOM

 

Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Vožnja do prirodnog rezervata „Uvac“, sa usputnim pauzama. Reka Uvac leži između severnih padina Zlatara i južnih ogranaka Zlatiborskog planinskog masiva. Klisura reke Uvac se nalazi u jugozapadnoj Srbiji između Nove Varoši i Sjenice. Osnovnu vrednost i jedinstvenost ovog područja čini prisutvo veoma retke i malobrojne vrste lešinara – beloglavog supa. U cilju zaštite ove vrste, prostor oko klisure reke Uvac, kao stanište beloglavog supa, proglašeno je za specijalni rezervat prirode. Prostor oko klisure karakterišu kraški oblici reljefa, među kojima se izdvajaju brojne pećine, pretežno neispitane.

Obilazak Uvačkog jezera je organizovan u vidu krstarenja turističkim brodićem u pratnji lokalnih vodiča. Polazak na splavarenje sa lokaliteta Krstac (dužina splavarenja 12-13km). Posmatranje beloglavih supova i drugih ptica. Poseta Ledenoj pećini u dužini od oko 700m. Ledina pećina je deo Ušačkog pećinskog sistema koji čini zajedno sa Ušačkom pećinom, dugačkog više od 6km, što ga čini najdužim u Srbiji. Pećina je bogata pećinskim nakitom, stalaktitima i stalagnitima. Ovi pećinski ukrasi poput dugačkih draperija i saliva, dostiži visinu i po 10 metara, i svojom lepotom zaustavljaju dah. Nakon obilaska pećine organizovano je „penjanje“ na neki od vidikovaca („Molitva“, „Veliki vrh“ ili „Veliki krš“) odakle se pruža pogled na prelepe meandre. Povratak na mesto polaska broda može biti splavarenjem ili peške (šetnja od oko 6km). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

Cena aranžmana iznosi : 3.090,00 rsd

 

NAČIN PLAĆANJA:
* 30 % prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pred put
* platne kartice: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA

* čekovima građana na 2 mesečne rate (april, maj) bez uvećanja

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* prevoz autobusom visoke turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na navedenoj relaciji;

* krstarenje Uvcem (brodići za 12-13 osoba) i obilazak Ledene pećine i vidikovca reke Uvac;

* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja;

* troškove organizacije

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* individualne troškove;

* putno zdravstveno osiguranje

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije sedam dana pre polaska na putovanje, ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.
 • Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000 EUR – kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima putovanja i programom putovanja
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarimau toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana pre datuma polaska.

uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke Agencije LUI TRAVEL I YUTA-e licenca broj OTP 38/2016

 

Program broj 01-TN/2019 od  24.01.2019.

Poslovnice: Novi Beograd ul. Jurija Gagarina br. 12a lok 7 Belvill zgrada Iris; Banovo brdo  ul. Požeška br. 79-I sprat TC City hall; Kruševac- ul. Majke Jugovića br. 29; Novi Sad-ul. Jevrejska br. 14b lok 3.

Za kilometar ispred svih…

LUI TRAVEL

Izdvajamo slične ponudePalićko jezero se nalazi na samo 8km od Subotice, pored mesta Palić. Jezero je eolskog porekla i predstavlja najveće jezero u Srbiji nastalo prirodnim putem.
Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji i predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela.
1. Maj – Istanbul
već od 119€
Svetski grad, Istanbul, savršen spoj Istoka i  Zapada, grad koji bi svako trebao posetiti makar jednom u životu.  Jedini je grad koji se proteže na dva kontinenta. Prepleten kulturama Evrope i Azije,novog i starog, modernog i istorijskog. Obeležile su ga četiri velike civilizacije: rimska, grčka, vizantijska i osmanlijska. Danas je grad koji broji preko 13 miliona stanovnika. Preveliki broj znamenitosti ...
Mreža agenata

Naše usluge možete iskoristiti i preko subagenata u najbližem gradu

Kursna lista

Cene ponuda uskladujemo sa prodajnim kursom ProCredit Banke za euro

Array
(
  [kupovni] => 0
  [srednji] => 0
  [prodajni] => 0
)
								

1 € = 0 RSD