Grčka

Vaša boginja turizma

ZAŠTO GRČKA?

Kolevka evropske civilizacije, Olimpijskih igara i antičke kulture neprekidno privlači veliku pažnju turista iz svih delova sveta. Antički spomenici stari preko 2.000 godina prelepe peščane plaže, more tirkizne boje, i tradicionalna grčka kuhinja čine sklad kojem je nemoguće odoleti.

Sa obalom, po razuđenosti drugom u Evropi, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva, koju zapljuskuju tri mora - Jonsko, Sredozemno i Egejsko ova zemlja predstavlja pravi izbor za kombinaciju opuštenog odmora i zanimljivih izleta.

Halkidiki

HALKIDIKI je poluostrvo koje se nalazi u severnom delu Egejskog mora. Poluostrvo je poznato po svom neobičnom obliku i čine ga tri manja poluostrva ili prsta: Kasandra, Sitonija i Atos (poznatiji kao Sveta Gora). Halkidiki je poznat po prelepim plažama i peščanim uvalama, kristalno čistoj vodi, kao i živopisnim primorskim mestima. Poluostrvo Kasandra je najpopularnije i najnaseljenije od tri poluostrva Halkidikija. Istočna obala Kasandre je dosta razvijenija od zapadne obale, krase je predivne peščane i stenovite plaže, borovom šumom prekriveni rtovi i predivno azurno plavo more. Najpopularnija turistička naselja u ovom delu Kasandre su: Polihrono, Hanioti i Pefkohori.